Kabelkové konstelace? Zkuste to …

17.07.2016 21:53

Pojem rodinné konstelace většina z Vás určitě zná. Jde o příjemnou skupinovou terapii, při které získáte prostřednictvím figurantů naprosto přesné informace od Vašeho vyššího Já. Co Vám ale říká pojem Kabelkové konstelace?

Přiznám se, že mně to neříkalo až do 14.7.2016 zhola nic. Jen jsem se při pohledu na vizitku Evy Štropové v duchu uculovala představě, jak namísto figurantů poskakují po místnosti kabelky.

Samozřejmě jsem záhy zjistila, že kabelkové konstelace se to jmenuje proto, že namísto živých figurantů stavíte do rolí svého tématu věci, které máte běžně v kabelce. To může být trochu problém u mužů … nebo taky, když někdo nosí v kabelce pastelky, papíry, karty, knížky, amulety … prostě normální věci denní potřeby … jen ne drobné předměty, které by mohly přehledně rejdit po stole   Ale Eva je vynalézavá a pohotová a tak se přede mnou v mžiku objevilo pět různých drobných předmětů, které jsem nějak pojmenovala, postavila do vzájemných vztahů a jeli jsme.

Kabelkové konstelace jsou rozhodně příjemné ve spoustě věcí :

  • jsou individuální … a tudíž vhodné pro ty, kdo se ještě trošku obávají skupinové terapie,
  • řešíte si jen svoje téma … není to tedy energeticky tak náročné,
  • jsou pohodové na prostor a čas … můžete se do nich pustit třeba v kavárně.

Na druhou stranu jsou kabelkové konstelace oproti skupinovým konstelacím určitě složitější v tom, že všechny emoce proudí jen přes Vás. Jste jediné komunikační médium. Ale o to hlubšího uvědomění a pochopení alespoň dosáhnete. Což je prima, protože pochopení je základem úspěchu každé terapie.

Takže rekapitulace:

Ať skupinové nebo kabelkové konstelace – oboje jsou výborné v tom, že si rozklíčujete témata, která Vás v daný okamžik trápí. Třeba volbu, jestli něco udělat/neudělat, Váš tělesný stav (příčiny nemocí, akutních či chronických bolestí, obezity apod.), duševní stav (příčiny depresí, různých fóbií a dalších těžkých témat) nebo také vztahy (v rodině, v práci, příčiny Vaší nepohody a nesouladu s ostatními). S tímto poznáním na sobě pak můžete velice účinně pracovat.

Za kvalitní terapeutku rodinných konstelací považuji dlouhodobě Lenku Hanzalovou Hilgerovou v Děčíně

Za kvalitní terapeutku kabelkových konstelací považuji na základě dobré osobní zkušenosti teď už také Evu Štropovou z Kralup nad Vltavou.

Kontakt na Lenku i na Evu uvádím v záložce Odkazy.

Kéž v sobě najdete – třeba prostřednictvím některé z těchto technik – harmonii, mír a klid 

S láskou

BaRu

 

Zpět

Kontakt

Eva Štropová
Kralupy n.Vlt.

604 144 927

© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode